Renskavscarbonara med lingonchutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 1 paket bacon, ca 140 g
  • 1 gul lök
  • Smör till stekning
  • 1 paket renskav, ca 250 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g pasta, t ex tagliatelle
  • ( 4 äggulor)
  • Nymalen svartpeppar
  • Lingonchutney
  • 1 dl vatten
  • ½ dl vitvins- eller äppelcider- vinäger
  • 1 kanelstång
  • 4 kryddnejlikor
  • 1½ dl socker
  • 100 g färska lingon
  • Till servering: Färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    Koka upp vatten, vinäger, kanelstång, kryddnejlikor och socker till chutneyn. Låt koka ett par minuter. Tillsätt lingonen och koka dem mjuka till krämig konsistens. Späd ev med vatten. Låt svalna och ställ kallt. Tina renskavet. Strimla baconet. Skala och finhacka lök. Bryn smör och fräs bacon och lök. Lägg i renskav och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt grädde och crème fraiche, låt sjuda till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt pastan rinna av. Blanda pasta med såsen och lägg upp i djupa serveringstallrikar. Lägg ev en äggula mitt på pastan och mal peppar över. Servera med lingonchutney och färskriven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben