Lingonchutney

Serverar: 1 portioner

Denna chutneyn passar så bra till bl.a. köttfärsbiffar, alla slags stekar, älg- och rådjursstekar inte att förglömma. Jag skall faktiskt testa om den passar till min kålpudding nästa gång jag lagar den.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 dl lingon
  • 1 dl vit sirap
  • 2 msk råströsocker
  • ½ röd spansk chilifrukt
  • 2 tsk lingon- el rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Fräs lök och äpple mjuka i en kastrull med rapsolja. Tillsätt lingon och koka på svag värme i ca 10 minuter.
    2. Tillsätt sirap, råströsocker, hackad spansk chilifrukt, vinäger och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben