Denna chutneyn passar så bra till bl.a. köttfärsbiffar, alla slags stekar, älg- och rådjursstekar inte att förglömma.
Jag skall faktiskt testa om den passar till min kålpudding nästa gång jag lagar den.
Ingredienser
1 schalottenlök
1 äpple
2 tsk rapsolja
4 dl lingon
1 dl vit sirap
2 msk råströsocker
½ röd spansk chilifrukt
2 tsk lingon- el rödvinsvinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Fräs lök och äpple mjuka i en kastrull med rapsolja. Tillsätt lingon och koka på svag värme i ca 10 minuter.
- Tillsätt sirap, råströsocker, hackad spansk chilifrukt, vinäger och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)