Älggryta á la Moutarde LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god gryta som jag kan rekommendera.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg eller nöt
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 2 st gula lökar grovt hackade
  • 2 msk smör
  • 1 morot
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpurè
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • Vatten
  • 1½ -2 dl grädde, kan utelutas
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 dl gott rödvin, ev
  • Instruktioner

    1. Stek bacon och lägg över i gryta, bryn därefter köttet i stekflottet och lägg över i grytan.
    2. Smält smör i stekpannan och bryn löken och moroten i bitar. Slå på vatten i stekpannan och häll skyn över i grytan. Lägg i senap, tomatpurè, timjan och lagerblad. Salta och peppra eller använd en god buljong. Låt koka 1 timme. Jag tillsätter gärna lite rödvin.
    3. Servera med gratinerad blomkål eller brytbönor. MUMS!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    miramamman 10 oktober 2010

    jättegott, och enkel att tillaga.

    Garposkennel 2 september 2012

    Jätte god gryta+enkelt att göra.En femma från oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben