Älggryta med öl och messmör

Serverar: 4 portioner

Grytor är alltid rätt...

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av älg
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl gott öl
  • 4 dl vatten
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 2 palsternackor i stavar
  • 3 morötter i stavar
  • 50 g rotselleri i tärningar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 msk messmör
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt öl, vatten, kalvfond och lagerblad. Låt koka till köttet är mört, ca: 90 minuter. Tillsätt rotsakerna och löken när det återstår 20 minuter av koktiden.
    2. Tillsätt messmör och smaka av med ev mer salt och vitpeppar. Strö över hackad persilja.
    3. Servera till pasta och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben