Älgskavspanna med svamp

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • 240 g älgskav
  • 100 g sidfläsk, tärnat
  • 2 st gul lök(ar)
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 6 st enbär, krossade
  • 2 dl skogssvamp (tex kantareller)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 ½ st vitlöksklyftor
  • 2 msk Touch of Taste viltfond med kantarell
  • 3 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs älgkött, fläsk, lök och svamp.Krydda med enbär, salt och peppar. Späd med vatten och crème fraiche. Blanda i tomatpuré, fond och pressa ner vitlök.
    2. Smaka av grytan, strö över finklippt persilja. Servera med potatismos smaksatt med lite vit tryffelolja och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben