Älgwallenbergare med mandelpotatispuré

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g älgfärs
  • 150 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • Mandelpotatispuré
  • 500 g mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • Ärtor
  • 1 schalottenlök
  • 1 salladslök
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 msk olivolja
  • Inlagd gurka
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättika (12 %)
  • 1 ½ dl vatten
  • en bit gurka
  • 1 msk hackad persilja
  • Till servering
  • Rödvinssås
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda socker, ättika och vatten. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå ett par timmar. Strimla persiljan och blanda ner i gurkan.
    2. 2. Ställ färs och grädde i frysen i 30 minuter. Blanda färs, äggula och grädde. Krydda med salt och peppar, gör sedan ett stekprov. Forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör.
    3. 3. Koka potatisen. Värm upp mjölk och crème fraiche. Pressa potatisen och blanda med mjölkblandningen, smör och kryddor. Vispa inte för mycket då kan potatisen bli seg.
    4. 4. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Strimla salladslöken. Värm lök och ärtor på låg värme i olivolja. Servera wallenbergaren med potatispuré, ärtor, inlagd gurka och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben