Renrostbiff med mandelpotatispuré

Serverar: 8 portioner

En riktigt god middag

Ingredienser

  • 1200 g innanlår av ren
  • Salt
  • Vitpeppar grovmalen
  • Smör till stekning
  • Purén
  • 1600 g mandelpotatis
  • 4 dl grädde
  • 4 msk crème fraiche
  • 200 g smör
  • 100 g knaperstekt bacon
  • 100 g finstrimlad purjo
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150º. Putsa köttet och bind upp det. Krydda och bryn runt om i smör. Sätt i termometern och ugnsstek tills innetemperaturen är ca 58-60º. Ta ut och linda in i aluminiumfolie och lägg det åt sidan ca 20 minuter för att vila.
    2. Pressa potatisen i värmd grädde. Rör om med en klick smör. Ha i bacon, purjon och crème fraiche samt salt och peppar. Rör om.
    3. Skär rostbiffen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på en handduk för att "bloda av". Servera på tallrik, 1 skiva kött, mosklickar,1 klick senap samt grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben