Ängelns äpplekaka

Serverar: 8 portioner

Äter änglar äpplekaka? Vem vet, men om de äter denna goda äpplekaka njuter de säkert för fullt. Servera gärna äpplekakan med en klick vaniljsås.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter.
    2. Riv mandelmassan grovt. Blanda matfettet med mandelmasserivet. Rör alltsammans poröst.
    3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal. Häll ner mjölblandningen i smeten.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen.
    5. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär sedan äpplena i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i smeten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben