Äppel- och bananmuffins

Serverar: 12 portioner

Saftiga muffins där äppeljuice står för sötman.

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl krossade linfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 1 äpple
  • 2 bananer
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 ägg
  • ½ dl olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda fullkornsvetemjöl, vetemjöl, linfrön, solrosfrön, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
    3. Kärna ur och tärna äpplet fint, gaffelmosa bananerna. Vänd ner dem i blandningen samt äppeljuice, ägg och olja.
    4. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    5
    20 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben