Äppel- och bananmuffins
Serverar:
12 portioner
Saftiga muffins där äppeljuice står för sötman.
Ingredienser
3 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
½ dl krossade linfrön
½ dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 äpple
2 bananer
2 dl koncentrerad äppeljuice
2 ägg
½ dl olja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda fullkornsvetemjöl, vetemjöl, linfrön, solrosfrön, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
Kärna ur och tärna äpplet fint, gaffelmosa bananerna. Vänd ner dem i blandningen samt äppeljuice, ägg och olja.
Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Liknande recept
Bananmuffins med Marabou-choklad
4.5
10-12
2
Äppel- och päronkompott med kanel
4
15 min
1-2
1
Äppel- och päronchutney
5
1
1
Bananmuffins med choklad
4.8
32 min
24
8
Bananmuffins
5
20 min
12
3
Äppel- och rosmarinfilé på potatisbädd
5
8
1
Äppel- eller Mango-bullar
1 h 30 min
36
2
Äppel- och citronsockerkaka
5
12
2
Äppel- och mandelkaka
1 h 30 min
10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!