Äppel- och lingon-cobbler

Serverar: 10 portioner

Cobbler är ett mellanting mellan smulpaj, pudding och sockerkaka. Kryddig och god kaka som serveras direkt ur formen.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1½ dl lingon
  • 4 msk socker
  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform, ca 35x22 cm.
    2. Kärna ur och skiva äpplena i ½ cm tjocka skivor. Lägg äppelskivorna i formen och strö över lingonen och 4 msk socker.
    3. Vispa ihop smör och 1 dl socker med elvisp i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smörblandningen. Vispa i grädde och ägg.
    4. Häll smeten över äppelskivorna och grädda cobblern 20-25 minuter.
    5. Servera cobblern med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben