Äppel- och pepparrotsill

En supersvensk sill som smakar underbart. Våga testa den mer moderna varianten av sill med smak av pepparrot.

Ingredienser

  • 1 paket sillfiléer, gärna Abbas 5 min sill
  • 1 svenskt äpple
  • 1 pepparrot, liten bit
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ citron, skal och saft
  • 1 dl gräddfil, ekologisk
  • 1 knippe dill
  • Flingsalt till topping
  • Instruktioner

    1. Skär sillen och lägg upp den på ett fat. Tärna äpplet och lägg tärningarna över sillen.
    2. Blanda citronsaft, citronskal och honung. Tillsätt olja. Ringla över citrondressingen. Riv över pepparrot. Klicka över gräddfilen. Garnera med dill. Servera med lite flingsalt vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben