Äppel- och tranbärsdessert

Serverar: 8 portioner

Fira hösten med en frukt och bärkombination med amerikanskt stuk. De friska äpplena och de syrliga tranbären är en klar vinnare

Ingredienser

  • 6 medelstora äpplen, skalade, urkärnade och skivade
  • 5 dl färska eller frusna tranbär
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • Smuldeg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 msk finhackade valnötter (valfritt)
  • 0,25 tsk malen ingefära
  • 0,25 tsk malen muskot
  • 3 msk smör eller margarin + matfett till plåten
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en braspanna med matfett.
    2. Blanda mjöl, havregryn, farinsocker, valnötter, ingefära och muskot i en skål. Blanda väl. Blanda ner matfett och honung i mjölblandningen med hjälp av en gaffel tills det blir en smuldeg. Ställ åt sidan.
    3. Blanda äpplen, tranbär, socker, apelsinskal och ingefära i en skål. Lägg upp blandningen i den ugnsfasta formen och strö över smuldegen. Baka i ugnen tills fyllningen är gyllenbrun och äpplena mjuka, 30–40 min.
    4. Låt svalna lätt och servera i portionsglas eller på tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben