Äppelbakad Falukorv med Potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Alla älskar falukorv i ugn.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 msk frysta eller färska örter
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • 1/2 äpple
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, salt och örter i en ugnssäker form. Häll på grädden och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Skär skåror i korven. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Stick ner dem i korven. Lägg korven ovanpå potatisgratängen efter halva gräddningstiden. Servera med morotsstavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tomisi 17 oktober 2012

    Detta är en av makens favoriter. Jag gör en vanlig välkryddad potatisgratäng och fyller korven med senap och ost. Festlig och god vardagsrätt. Prova ni blir ej besvikna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben