Falukorv och potatisgratäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Smakar gott, allt i en form......... en variant att laga falukorv

Ingredienser

  • 800 g falukorv (1 ring)
  • ca 20 potatisar (mellanstora)
  • 1 röd- eller gul lök (stor)
  • 20 cm purjolök
  • 100 g valfri svamp (kan uteslutas)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Aromat (efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Pepparmix och svartpeppar (malen)
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skiva den. Skär upp korven i strimlor. Skala löken och hacka den grovt. Skiva purjolöken.
    2. Lägg potatis i botten på en ugnsfast form. Lägg på den hackade löken, skivade purjolöken och korvstrimlorna. Krydda med svartpeppar, paprikapulver och aromat. Lägg på resten av potatisen. Avsluta med att krydda med pepparmixen.
    3. Häll över grädden och strö över osten
    4. Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 50-55 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
    5. Servera med sallad alt saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben