Äppelbullar

Serverar: 20 portioner

Jättegoda bullar fyllda med äpple. Dinkelmjöl kan självklart ersättas med vanligt vetemjöl. 1 portion = 115 kcal

Ingredienser

  • 0.5 paket jäst
  • 0.5 dl flytande margarin, ev mjölkfritt
  • 2.5 dl mellanmjölk eller ev låglaktosmjölk
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • salt
  • 6.5 dl dinkel, siktat
  • Fyllning
  • 400 gram söta äpplen
  • 1.5 msk socker
  • 2 msk vatten
  • kanel eller lite vaniljsocker
  • Att garnera med
  • 1 msk margarin, ev mjölkfritt
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm margarin och mjölk i en kastrull tills det är fingervarmt. Häll på lite av degvätskan på jästen. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
    2. Gör under tiden fyllningen. Skala äpplena och dela dem i bitar. Tillsätt äpplen, socker och vatten till en kastrull. Låt äpplena koka på svag värme under lock i 10-15 minuter. Äpplena ska vara mjuka.
    3. Arbeta degen på bakbordet. Kavla ut degen till en stor platta. Dela degen i 20 lika stora kvadrater. Lägg en klick fyllning på varje degruta. Vik ihop kanterna och kläm med pekfinger och tumme så att att bullarna verkligen håller ihop. Lägg bullarna med skarven nedåt på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa i 20-30 minuter.
    4. Grädda dem i ca 8-10 minuter i 225 grader.
    5. Smält margarin och pensla bullarna med det. Doppa bullarna i lite socker.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben