Äppelbullar

Serverar: 50 portioner

Äppelbullar.

Ingredienser

  • 125 g Carlshamn Hushållsmargarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g Carlshamns Hushållsmargarin
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 2 äpplen i tunna skivor
  • Pensling och garnering
  • Pärlsocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, så att den släpper kanterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
    2. Knåda degen smidig på bakbord. Ta resten av mjölet om det behövs. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 45 cm.
    3. Skala och kärna ur äpplena och dela dem på mitten. Skär dem i tunna skivor. Bred ut margarinet, strö på socker och kanel och lägg på äppelskivorna. Rulla ihop degen från långsidan. Var försiktig så att den inte går sönder. Skär i bitar.
    4. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna ca 8 minuter i 250°.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben