Äppelbullar

Degen behöver inte knådas, bara klickas ner i formar och jäsa en gång. Enklare kan det inte bli

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 ½ dl russin
  • 1 dl äppelmos
  • 1 tsk kanel
  • Ägg till pensling
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • Ca 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Blanda mjöl och socker. Tillsätt kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa. Lös upp jästen i den kalla mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt till en deg. Klicka ner i bullformar.
    2. Blanda russin, äppelmos och kanel. Gör en grop i varje bulle och klicka i fyllningen. Jäs övertäckt till dubbel storlek ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler. Rör florsockret och vattnet till en glasyr. Ringla över bullarna före serveringen

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben