Degen behöver inte knådas, bara klickas ner i formar och jäsa en gång. Enklare kan det inte bli
Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör
50 g jäst
2 dl mjölk
Fyllning
1 ½ dl russin
1 dl äppelmos
1 tsk kanel
Ägg till pensling
Glasyr
1 dl florsocker
Ca 1 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Blanda mjöl och socker. Tillsätt kallt smör i klickar och hacka samman till en grynig massa. Lös upp jästen i den kalla mjölken och blanda ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt till en deg. Klicka ner i bullformar.
- Blanda russin, äppelmos och kanel. Gör en grop i varje bulle och klicka i fyllningen. Jäs övertäckt till dubbel storlek ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler. Rör florsockret och vattnet till en glasyr. Ringla över bullarna före serveringen
Liknande recept
Kommentarer (0)