Äppeldessert med kanel och rostade hasselnötter

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig äppeldessert med många goda smaker!

Ingredienser

  • 600 g äpplen
  • 1 msk flytande honung
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk socker
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • ½ dl flytande honung
  • Smör
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och kärna ur dem med en urkärnare, skär i ½ cm tunna ringar. Stek dem gyllene i 2 msk smör ca 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl. Fördela äppelskivorna och honungen i dem.
    2. Vispa ihop ägg, grädde, kanel och socker. Häll smeten över äpplena. Ställ in i ugnen 20-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddning, annars faller de ihop.
    3. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna ca 1 minut, blanda med honungen. Låt äppelbakelserna svalna något. Stjälp upp på tallrik eller låt vara kvar i formen.
    4. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Toppa med honungsnötter och garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben