Försvinnande gott är en gammal välkänd reklamslogan från bio. Tänk på den när du bjuder på den här desserten - en frisk och lätt final efter en kraftig middag.
Ingredienser
750 g äpplen
1 dl vitt vin, sött och halvtorrt
Saft av 1 citron
2 krm ingefära
2 äggvitor
2-4 msk socker
1 påse flagad mandel eller tunna strimlor citronskal
Instruktioner
Skala äpplena och skär dem i bitar. Låt dem sakta smälta ned tillsammans med vin, citronsaft och ingefära. Det tar ca 20 minuter. När äpplena svalnat något passerar du dem genom en sil och ställer dem i kylskåpet.
Vispa äggvitorna med sockret (mängden beror på hur söta äpplena är) tills massan blir riktigt styv. Blanda försiktigt ned de vispade äggvitorna i det väl kylda äppelmoset.
Servera gärna i portionsglas och toppa med den flagade mandeln, som blir godast om man rostar den lätt i stekpanna.