Äppelfluff med vin och mandel

Serverar: 4-6 portioner

Försvinnande gott är en gammal välkänd reklamslogan från bio. Tänk på den när du bjuder på den här desserten - en frisk och lätt final efter en kraftig middag.

Ingredienser

  • 750 g äpplen
  • 1 dl vitt vin, sött och halvtorrt
  • Saft av 1 citron
  • 2 krm ingefära
  • 2 äggvitor
  • 2-4 msk socker
  • 1 påse flagad mandel eller tunna strimlor citronskal
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Låt dem sakta smälta ned tillsammans med vin, citronsaft och ingefära. Det tar ca 20 minuter. När äpplena svalnat något passerar du dem genom en sil och ställer dem i kylskåpet.
    2. Vispa äggvitorna med sockret (mängden beror på hur söta äpplena är) tills massan blir riktigt styv. Blanda försiktigt ned de vispade äggvitorna i det väl kylda äppelmoset.
    3. Servera gärna i portionsglas och toppa med den flagade mandeln, som blir godast om man rostar den lätt i stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben