Äppelfrestelse med mandeltäcke

Tid: 1 timme 40 minuter

Gudomligt gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g matfett
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 200 g sötmandel
  • 200 g matfett
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 6 äpplen
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, matfett och florsocker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt i 30 min.
    2. Nagga pajdegen och förgrädda i 200 grader, ca 10 min. Skålla, skala och mal mandeln.
    3. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt mandel, ägg och mjöl.
    4. Skala och halvera äpplena, gröp ur kärnhusen. Lägg äppelhalvorna med snittytan ner i pajformen. Häll över smeten. Grädda i 150 grader, ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben