Äppelhalvor med kvittengelé

Serverar: 4 portioner

En utmärkt efterrätt när man är många. Det går också bra med rödvinbärstgelé.

Ingredienser

  • 2 ganska stora äpplen, t ex Ingrid Marie
  • Ca 4 msk kvittengelé, viktigt att gelén är riktigt fast i konsistensen
  • Till servering
  • 4 msk mascarpone
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Halvera äpplena (skalet och kärnhuset ska vara kvar). Skär ev av lite i botten så att äpplet står stadigt. Bred gelé över hela snittytan. Ställ äppelhalvorna i en ugnssäker form och grädda i ugnen ca 30 minuter tills de är mjuka.
    3. Servera äpplena ljumma med en liten klick mascarpone.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben