Äppelhalvor med valnötsmaräng

Serverar: 4 portioner

Jag kan knappt bärga mig tills hela skörden av svenska äpplen kommer in till butikerna. Man kan ju göra så mycket gott av äpplen! Här är ett sätt.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa
  • 1½ msk punsch, rom eller vispgrädde
  • Valnötsmaräng
  • 50 g valnötskärnor
  • 2 msk socker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Halvera äpplena och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena med den kupiga sidan nedåt i en ugnsfast form. Jämna till äpplena i botten om de står ostadigt.
    3. Riv mandelmassan och blanda den med punsch, rom eller vispgrädde. Lägg rikligt med fyllning på äppelhalvorna. Grädda i 15-20 minuter, ta ut äpplena och sänk värmen till 150°.
    4. Hacka valnötskärnorna och blanda dem med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned nöt- och sockerblandningen.
    5. Klicka eller spritsa marängsmeten över äpplena och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills marängen har fått färg och äpplena känns mjuka. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben