Valnötsmaräng med citrongrädde och jordgubbar

Serverar: 10 portioner

Marängen kan du baka ett par dagar i förväg och förvara i rumstemperatur. Men tänk på att det är viktigt att den friska citrongrädden läggs på precis vid serveringen så att marängen inte blir mjuk och kladdig.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g valnötter
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ättikssprit
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Till garnering
  • Jordgubbar
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 140°.
    2. Grovhacka nötterna. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26–28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.
    3. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och nöthack.
    4. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda marängbottnen i mitten av ugnen 1 1/2 timme. Stäng av värmen. Låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten.
    5. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.
    6. Bred citrongrädden över marängbottnen precis före servering. Lägg på rikligt med jordgubbar och garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben