Det här är som en blandning mellan en mjuk kaka och en äppelpaj.
Ingredienser
Till äppeldelen
3 mjöliga äpplen
0.75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Till själva kakan
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär äpplena i småbitar. Lägg i en kastrull tillsammans med sockret, vaniljsockret och kanelen. Värm upp under omrörning, tills äpplena blivit mjuka, ca 10-15 minuter.
- Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret.
Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda med socker och ägg mixen, och vänd sedan i mjölet.
Häll ut smeten i smörad och bröad form, och klicka sedan ut äpplet jämt över hela kakan.
- Baka i ugnen i ca 25 minuter, eller tills den ser ut att vara klar. Äpplebitarna kommer sjunka ned i smeten, och bidra till en god och saftig kaka.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...
"Ett äpple om dagen.."
"Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...