Äppelkaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket enkel och god kaka som bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 4 1/2 dl socker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • Skivade äpplen
  • socker
  • kanel
  • smör ovanpå
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl.
    2. Häll smeten i en smörpapperklädd långpanna. Skala och skiva äpplen och lägg på. Strö över en blandning av socker och kanel. Skiva lite margarin med osthyveln och lägg över. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 - 200 grader tills kakan känns torr.
    3. Skär den avsvalnade kakan i rutor.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben