Äppelkaka

Serverar: 8-10 portioner

God!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl standardmjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakoulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6- 10 syrliga äpplen
  • 3 msk socker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Dela i klyftor som rullas i en blandning av tre msk socker och en msk kanel. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Mät upp mjölken i en kastrull och lägg i smör. Värm så att fettet löser sig och blanda ner i bunken med ägg och socker. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Arbeta ihop men inte mer. Smöra en form. Slå i smeten och fördela äppelklyftorna som med lätt tryckning fästs i smeten.
    2. Grädda äppelkakan 15- 20 minuter mitt i ugnen i 200 grader.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben