Äppelkaka

Serverar: 20 portioner

Det här blir en stor sats som räcker åt många, så bli inte avskräckt av mängderna.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 8 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 sk bakpulver
  • 400 g margarin
  • Äpplen i klyftor
  • socker
  • kanel
  • Instruktioner

    vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, och tillsätt detta. Smält margarinet och häll i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna(stor). Vänd äppelklyftorna i sockret och kanelen, och stoppa ner dom i smeten. Grädda kakan i ca 20 min i 200 grader.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (4)

    suzanneb 19 januari 2008

    Den godaste äppelkaka jag någonsin gjort. Jag använde 4 äpplen och ganska mycket kanel och socker.

    ninisen82 14 september 2008

    Hur mycket bakpulvr ska det bara i kakan?? Står bara sk.. Verkar JÄTTEGOD!!

    lisbethv 11 september 2010

    Mums den ska göras många gånger saftig o god. Tack för den.

    Zintosh 21 juli 2012

    tsk din dum

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben