Äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 5-6 stora äpplen
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl skorpsmulor (mjölk- och sojaproteinfria)
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Smörj och bröa en form. Fyll formen med äppelklyftor. Blanda strösocker, farinsocker och skorpsmulor och häll över äpplena. Varva flera lager äpplen och skorpsmuleblandning. Klicka på mjölkfritt margarin. Grädda i ugn ca 30 minuter i 200 grader. Låt svalna lite och servera med en vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben