Äppelkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad kaka med mazarinsmak!

Ingredienser

  • 3 äpplen eller mos
  • 3 koppar mjöl
  • 2 koppar socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 kopp mjölk
  • 100 g smält smör
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur och skiva äpplena. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll över det smälta smöret och blanda väl med en sked. Smöra och bröa en rund kak eller mindre pajform, stjälp ned smeten och grädda i ugn på 175 grader i cirka 35-40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    victea 23 augusti 2011

    Hej. Jag undrar om den går att frysa? Kram victea

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben