Äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ett recept som min mamma allt har gjort. Den är knäckig. Mycket enkel att göra.

Ingredienser

  • 12 äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl skorpsmulor
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena i klyftor, fyll en ugnssäker form med klyftorna. Blanda socker och skorpsmulor och strö över blandningen (ska nästan täcka äpplena).
    2. Hyvla smör och lägg över allt, det skall vara så det nästan täcker hela formen.
    3. Ställ in i ugnen i 200 grader ca 30 minuter, eller tills äppelkakan har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
    4. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben