Äppelkaka

Gott till kaffet

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Kanel
  • Råsocker
  • Äpplen
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret.
    2. Blanda mjöl, bakpulver samt vaniljsockret och tillsätt det till äggblandningen, häll i mjölken. Blanda till en smet.
    3. Smörj en form med smör samt ströbröd. Häll i smeten. Avlång form cirka 2 liter.
    4. Skala och klyfta äpplena, lägg tätt med klyftor i smeten. Strö över råsocker och kanel.
    5. Grädda i cirka 40 - 45 minuter, Känn med en sticka så att smeten är torr Ugnsvärme 175 grader.
    6. Servera med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben