Gott till kaffet
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
Kanel
Råsocker
Äpplen
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta och avsvalnade smöret.
- Blanda mjöl, bakpulver samt vaniljsockret och tillsätt det till äggblandningen, häll i mjölken.
Blanda till en smet.
- Smörj en form med smör samt ströbröd. Häll i smeten.
Avlång form cirka 2 liter.
- Skala och klyfta äpplena, lägg tätt med klyftor i smeten.
Strö över råsocker och kanel.
- Grädda i cirka 40 - 45 minuter, Känn med en sticka så att smeten är torr
Ugnsvärme 175 grader.
- Servera med glass eller vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...
"Ett äpple om dagen.."
"Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...