Äppelkaka med kokos, glutenfri

Serverar: 12 portioner

Saftig och god äppelkaka med smak av kokos. Vaniljglass eller vaniljsås är gott till!

Ingredienser

  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 dl rörsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl riven kokos
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt naturell, 3%
  • Fyllning
  • Ca 2 äpplen
  • Mald kanel
  • Pärlsocker
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop potatismjöl, rörsocker, bakpulver, vaniljsocker, kokos och smör i en skål. Tillsätt äggen och yoghurten och rör ihop till en smet. Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten.
    3. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i ett snyggt mönster ovanpå kakan. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Servera gärna äppelkakan med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben