Äppelkompott med kanel och russin

Serverar: 4 portioner

En favoritdessert som kan serveras på traditionellt vis med mjölk eller som här med honungsyoghurt och rostade frön.

Ingredienser

  • 3 äpplen, stora
  • 3 msk vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk russin
  • Till servering
  • Honungsyoghurt
  • Rostade solrosfrön, eller pumpa- eller pinjekörnor
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär frukten i bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda ca 5–7 minuter tills frukten är mjuk.
    2. Låt svalna en aning innan du fördelar i glas och toppar med lite honungsyoghurt och rostade frön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben