Äppelkräm med limeyoghurt och honung

Serverar: 4-6 portioner

Med kanel, lime och lite yoghurt kan till och med en äppelkräm bli en festdessert.

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 5 dl vatten
  • ½ lime
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm lätt krossade kardemummafrön
  • 2 msk potatismjöl utrört i några droppar vatten
  • Limeyoghurt
  • 2 dl turkisk youghurt
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ingredienserna till youghurten. Lå stå i kylen.
    2. Skala och kärna ur äpplen och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull med vattnet och pressa över limen med händerna.
    3. Tillsätt socker, kanelstång och kardemumma och koka äpplena mjuka, vilket tar ca 5 minuter. Häll i potatismjölsredningen och låt krämen få ett uppkok.
    4. Ta genast av den från värmen och låt svalna lite innan den serveras med yoghurten. Vanlig mjölk går också bra att servera till.
    5. Biscotti eller andra skorpor är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben