Apelsin med limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

C-vitaminrik, god och ganska smal dessert.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 2 tsk kanel
  • Limeyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 lime, endast det rivna skalet
  • 4 tsk brun farin strö
  • Riven choklad 70%-ig
  • Instruktioner

    1. Skala och skär bort det mesta av det vita och ta bort alla kärnor. Dela apelsinen i 6 stora klyftor och skär dessa tvärs över i mindre bitar . Blanda ner kanelen och låt stå en stund.
    2. Fördela apelsinbitarna i 4 skålar eller glas och strö över den rivna chokladen. Lägg därefter en klick turkisk yoghurt i varje portion och strö över farinsockret och smula över det rivna limeskalet på yoghurtklicken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben