Äppellängder med apelsingrädde

Enkelt och gott fikabröd.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegsplattor
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 4 msk farinsocker
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 dl russin
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Apelsingrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm kardemumma
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Tina smördegsplattorna.
    3. Kavla ut dem till en platta, ca 20x30 cm.
    4. Skala och kärna ur äpplena.
    5. Skär dem i tunna klyftor.
    6. Blanda crème fraiche, farinsocker, kanel, nejlika och russin. Vänd ner äppelklyftorna.
    7. Lägg fyllningen som en sträng längs med degplattan. Vik ihop till ett långt, smalt paket.
    8. Pensla med ägg.
    9. Grädda ca 25 minuter.
    10. Vispa grädden lätt.
    11. Riv apelsinskalet fint och pressa ur saften.
    12. Blanda det med grädden. Rör ner vaniljsocker och kardemumma. Smaksätt med lite florsocker.
    13. Skär äppellängden i bitar och servera apelsingrädden till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben