Serverar: 30 portioner
Små mumsiga chokladsemlor fyllda med mandelmassa och apelsingrädde. Kesella, kakao och kardemumma gör degen både saftig och god. Bullarna går bra att frysa och fyllas senare.
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. Häll degspadet över jästen och lös den. Tillsätt kesella, socker, kardemumma, ägg och hjorthornssaltet blandat med mjöl och kakaopulver. Arbeta degen smidig och jäs den under bakduk 30 minuter. Dela degen i 3 delar, baka ut varje till en rulle och dela i 10 bitar. Rulla till 30 bullar, lägg på bakpappersklädd plåt och jäs 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. Fyllning: Riv mandelmassan och rör ut den med mjölken och apelsinskal. Vispa grädden. Skär av ett lock på semlorna och fördela mandelmassan och en klick grädde på bullarna. Lägg på locket och pudra florsocker över.