Chokladsemlor

Semlor med chokladgrädde och Pucko i degen - kul och annorlunda! Sikta kakao över semlan och tillsätt hackad choklad i mandelmassan om du älskar choklad!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl Coco Pucko chokladmjölk
  • 75 g Arla svenskt smör, rumstempererat
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl Arla mjölk
  • Inkråm från bullarna
  • Garnering
  • 2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke.
    2. Värm mjölken till max 37 grader. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig.
    3. Låt jäsa ca 30 min.
    4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
    7. Pensla bullarna med ägget. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
    8. Låt svalna på galler. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet.
    9. Riv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk. Blanda till en jämn massa.
    10. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden till ett fast skum och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
    11. Tips för chokladälskaren: Blanda hackad choklad i fyllningen och sikta över kakao i stället för florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben