Chokladsemlor

Serverar: 12 portioner

För chokladälskaren i fettistider

Ingredienser

  • 25 gr jäst
  • 150 gr margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Mandelmassa
  • 1½ msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • lite grädde
  • Grädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet , häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Häll vätskan över jästen och rör till jästen är upp löst. Tillsätt ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl och kakao, spara dock lite till utbakningen.
    2. Blanda degen till en fin smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Knåda degen och gör 12 bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på ett bakplåtspapper.
    4. Grädda i ca 12 minuter på 225 grader.
    5. Dela varje bulle i två delar. Tag innankråmet och blanda det med riven mandelmassa, kakao, florsocker och grädde.
    6. Fyll varje bulle med lite smet. Vispa grädden och blanda med kakao och florsocker. Fördela grädden på bullarna sätt på locket och dofta på florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben