Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen till mos.
Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Det är viktigt att ev skadade partier och insektsangrepp skärs bort.
Lägg de färdigansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar. Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret och låt koka upp igen.
Kör äppelklyftorna till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften och mixa i ett par omgångar så att moset inte rinner över.
Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock.. Håller fryst i ca 1 år.
Åååh, så himla gott!
Gjorde dubbel sats och tillsatte natriumbensoat eftersom jag inte ska frysa moset. Är jättenöjd med resultatet!!
Gjorde moset i helgen. Blev mycket sött...tyckte vi, men smaken är ju som baken. Ska dra ner på sockret nästa gång.
Kokade 2kg äpplen och tilldem tog jag 5dl socker räckte gott och väl smakade gott tänker frysa ner och använda till julskinkan