Äppelmoskaka med vanilj och kanel

Mums!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Strössel
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 msk smält smör
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 3/4 dl äppelmos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mjöl och bakpulver växelvis med vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
    2. Blanda socker och kanel och strö det ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 min.
    3. Pensla kakan med smält smör när den kommer ur ugnen.
    4. Koka smör och mjölk häftigt i ca 5 min. Ta grytan från värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggula under kraftig vispning. Rör i äppelmoset.
    5. Dela kakan i två bottnar medan den är ljummen. Bred på fyllningen och lägg ihop. Låt stå och dra till dagen efter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben