Äppelmuffins med kolaglasyr

Serverar: 12 portioner

Goda och lättbakade äppelmuffins med smarrig glasyr! Gillar du inte kardemumma kan du byta ut detta mot kanel. Glutenfria.

Ingredienser

  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl rismjöl
  • ½ dl maizena majsstärkelse
  • ½ dl mandelmjöl
  • 75 g smör eller margarin, smält
  • 2 ägg
  • 1-2 äpplen
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • Glasyr
  • 100 g färskost, rumsvarm
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl kolasås
  • 3 dl florsocker
  • Garnering
  • Riven mörk choklad
  • Äppelklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet. Placera muffinsformar på en plåt eller gärna i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
    3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda råsocker och kardemumma. Vänd äppelklyftorna i blandningen och stick ner dem i muffinsen. Strö lite råsocker över muffinsen och grädda tills de har fin färg, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    4. Glasyren: Vispa alla ingredienser med en elvisp tills det är fluffigt. Placera bunken i kylen en stund.
    5. Bred ut glasyren på kakorna vid serveringen. Riv över lite mörk choklad och lägg en äppelklyfta ovanpå. Servera!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben