Äppelmuffins med krämig kaneltopping

Mums!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl äppelmos
  • 1 1/2 äpple
  • 2 1/2 tsk kanel
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g krämig färskost naturell
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 äpple i tunna klyftor
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst, Blanda i ägg, mjölk och äppelmos.
    2. Skala och riv äpplena grovt. Blanda kanel, mjöl och bakpulver. Rör ned det och äppelrivet i smeten.
    3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, 200°C, känn med sticka. Kakorna skall vara torra i mitten.
    4. Garnering. Blanda färskost med kanel och socker. Spritsa krämen på muffinsen vid servering. Dekorera med äppelklyftor och lite grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    EowynUndomiel 20 oktober 2008

    Det här verkar jättegott, låter spännande med kaneltoppingen! :)

    Rosaglasyr 24 januari 2009

    Åh väldigt god! Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben