Äppelmust med lakrits

Tid: 30 minuter

MEN gud så gott! Något för oss som gillar lakritssmak.

Ingredienser

  • 2 liter, helst ofiltrerad äppelmust
  • Tunna, breda skalstrimlor av 2 apelsiner
  • 20 g oskalad ingefära i tunna skivor
  • 1 stång äkta Sri Lanka-kanel i bitar
  • 12 nejlikor
  • 10 g skuren lakritsrot
  • 8 kardemummakapslar
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en gryta och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda på låg värme i 20 minuter under lock.
    2. Dra grytan från värmen. Låt musten eventuellt stå i rumsvärme över natten för att få mer smak. Sila saften och värm upp den försiktigt när den ska serveras.
    3. Tips: Hela kryddor och äkta Sri Lanka-kanel kan man köpa i saluhallar och kryddbodar om de inte finns i vanliga butiker.
    4. Lakritsrot liksom ofiltrerad äppelmust kan finnas i hälsokostbutiker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben