Äppelpaj alá Thunér

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket smaskig

Ingredienser

  • 5 Äpplen
  • 5 msk äppelmos
  • 3 msk potatismjöl
  • Ca 3 msk Kanel (eller efter behag)
  • Ca ½ dl Strösocker (eller efter behag)
  • Smulpaj
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 100 g smör
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smörj in en ugnsfast pajform. Sätt ugnen på 225 grader Gör smulpajen Skala äpplena gröp ur kärnhuset. Skär äpplena i tunna skivor. Bred ut äpplena jämnt i formen. Strö på socker och kanel efter smak Blanda ihop potatismjölet och äppelmoset och bred ut över äpplena. Strö på smulpajen över alltihop och slutligen lägg en klick smör överst och ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Serveras med Marsansås
    2. Smaklig spis

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (3)

    bjboman 10 juni 2015

    Låter HUR gott som helst och inte mycket av varken socker eller fett! Låter bra det, måste testas.

    snotta2000 22 juni 2015

    Tack :) Hoppas du gillade den :)

    snotta2000 22 juni 2015

    Tack :) Hoppas du gillade den :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben