Äppelpaj i stekpanna

Serverar: 4 portioner

Prova en klassiker på nytt sätt – äppelpaj som görs i stekpannan!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk rivet citronskal
  • En nypa salt
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 5 äpplen
  • 1 msk ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, citronskal och salt i en stor skål. Tärna smöret fint och blanda det med mjölet med fingertopparna till en smuldeg. Blanda ner sockret. Ställ smuldegen i frysen 20 min.
    2. Skala äpplena under tiden, kärna ur dem och skär dem i bitar. Smält resten av smöret i en stekpanna. Lägg i äpplena och fräs dem under omrörning 10 min. Lägg på locket och låt puttra 5–10 min tills äpplena är mjuka.
    3. Tillsätt sirapen och höj värmen. Fräs under omrörning tills äpplena är täckta med sirap och fått gyllene färg.
    4. Lägg äpplena på en tallrik och håll dem varma. Torka rent stekpannan, lägg i smuldegen och stek på medelvärme 5 min, utan att röra om, tills smulorna är gyllene. Portionera upp äpplena i 4 skålar och skeda över smuldegen. Servera genast.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben