Äppelpaj med havrefras

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1,5 tsk kanel
  • Havrefras
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1-1,5 dl fint hackad mandel
  • 125 g smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över socker och kanel. Sätt in dem i ugnen för att mjukna lite under tiden som "fraset" tillreds.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till havrefraset. Klicka det över äpplena och fortsätt gräddningen ca 20 minuter, tills pajen fått lite färg. Bjud pajen ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben