Äppelpaj med knäcksmak

Denna pajen blir alltid lika uppskattad och omtyckt när man bjuder på den. Täcket har en god knäckig smak. Lika gott att äta tillsammans med vaniljglass som vaniljsås.

Ingredienser

  • 3-4 st äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk grädde
  • ½ dl sirap
  • ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter. Strö kanel över.
    3. Lägg ner alla ingredienser i en kastrull. Sätt plattan på låg värme. Rör om tills allt har smält samman till en smet. Låt koka samman en liten stund. Bred smeten ovanpå äpplena.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (14)

    elsyla 15 augusti 2011

    Lätt att göra och underbart god. Mina barnbarn älskade den, dom tycker inte om äpple pajer eller äpplekakor. Men denna ska vi göra många gånger, det har jag lovat. Vi åt den med vispgrädde, mums.

    LillPrins 28 augusti 2011

    mums!

    Skorpann 28 augusti 2011

    Jättegod!!! Har gjort den två dagar i rad. Familjen älskade den. Tack för ett bra recept.

    mammaliza 29 augusti 2011

    Jag är inte så glad i äppelpaj annars men denna var verkligen god. När jag bjöd på den så var det flera som ville ha receptet. Hälsningar mammaliza

    jonmcu 3 september 2011

    Mums...det här låter riktigt gott! Måste jag prova! :)

    Askungen68 3 september 2011

    Underbart god!!!!

    sim2fil 19 september 2011

    Jättegod :)

    siwcarlsson 7 november 2011

    Jättegod

    sodeli 18 oktober 2012

    Lyckades med att "misslyckas" med denna äppelpaj häromdagen. Den stod inte inne så länge i ugnen så äpplena hann inte mjukna ordentligt. Den blev fantastiskt god. Min dotter som inte gillar äppelpaj annars, när äpplena är mjuka, tog om flera gånger. Rekommenderas varmt. Vi kommer alltid göra den misslyckade varianten i fortsättningen.

    Glitterfia 15 februari 2013

    Har blivit bjuden på denna gooooda äppelpaj några gånger nu och den är lika god varje gång. Söt, javisst men det ska ju en efterrätt vara :)

    dag6 29 mars 2013

    Mycket god paj.Minskade lite på sockret, och la i lite kokos. Vårat poäng blev 5

    LiveWire 7 oktober 2013

    Supergod och lätt att göra! Högsta betyg.

    jenniann 10 maj 2014

    Jättegod! Har även gjort den med rabarber och det funkar lika bra!

    Celina_em 24 april 2015

    Jag använde inget strösocker alls och den blev jättegod. Lite liten om man ska bjuda någon tycker jag. Kommer definitivt att göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben