Äppelpaj med lingon

Den här pajen har ett frasigt havretäcke, som påminner lite om startflingor.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 banan
  • 1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en eldfast form. Skala äpplena och skiva dem ner i formen.
    2. Skala bananen och skiva ner den ovanpå äppelskivorna. Klicka lingonsylten över.
    3. Blanda havregryn, socker och margarin och strö över blandningen.
    4. Grädda i 25 min, känn med en sticka att äpplena är mjuka.
    5. Servera med vaniljsås eller saftsås av lingondricka.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben