Äppelpaj med mandelmassa

Tid: 40 minuter

Har inte provat att göra denna paj än, men kommer att göra det snart.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3-5 syrliga äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman till en pajdeg. Tryck ut i en form och låt vila i kylen 30 min.
    2. Värm ugnen till 200 grader, skala äpplena, kärna ur och dela i klyftor. Riv mandelmassan grovt, blanda massan med ägg och mjölk.
    3. Häll smeten i pajformen, tryck ner äppleklyftorna i smeten och strö över råsocker.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Servera ljummen eller kall med marsansås.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben