Äppelpaj med mandelmassa
Tid:
40 minuter
Har inte provat att göra denna paj än, men kommer att göra det snart.
Ingredienser
125 g margarin
3 ½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
Fyllning
3-5 syrliga äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
1 dl mjölk
½ dl råsocker
Instruktioner
Arbeta samman till en pajdeg. Tryck ut i en form och låt vila i kylen 30 min.
Värm ugnen till 200 grader, skala äpplena, kärna ur och dela i klyftor. Riv mandelmassan grovt, blanda massan med ägg och mjölk.
Häll smeten i pajformen, tryck ner äppleklyftorna i smeten och strö över råsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Servera ljummen eller kall med marsansås.
Liknande recept
Nötig äppelpaj med mandelmassa
4.5
30 min
1
Äppelpaj i Micro
5
30 min
6-8
4
Matkinas Äppelpaj
3
30 min
4
Drink äppelpaj
1
Finska pinnar med mandelmassa
3.3
5
Äppelpaj lättlagad och supergod
4
1 h
8
Äppelpaj
45 min
5
1
Äppelpaj med pekannötstosca
3.5
3
Kokos äppelpaj
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!